6.12.2018 г., 8:40 ч.

В странство 

  Поезия » Гражданска
486 1 1

Не пейте ми песни омайни,

другари мои по съдба...

Песни за райски градини,

за богат живот и за свобода.

 

Додеяло ми е от легенди

за чужди  кралства и чудеса.

И за фалшива любезност - 

колко съм “Добре дошла”.

 

Далечното е винаги по-сладко,

ще ми речете, уж на шега.

Но колко далечно може да бъде

родно огнище и родна земя? 

 

Луда съм сигурно, щом сънувам

планинският въздух у дома

и чудодейното биле, що расне

в зеленооката млада трева.

 

Дръзка съм и не ме съдете,

ако мечтаете живот по света.

Чужбина майка лесно не става,

тя има си свои обИчни деца! 

 

 

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Носталгия, която ражда сънища..."От Витоша по-висока нема!От Искъро по-дълбока нема!"
    Нали съм бил в странство! След няколко дни те наляга една томителна носталгия!
    Хубаво послание към бъдещето на българите!
    Да живее България!
    Поздравления,Мая!
Предложения
: ??:??