30.07.2023 г., 11:37 ч.

В сълзите ми се раждат светове 

  Поезия » Философска, Друга
402 4 24
Повярвай ми, когото ми се плаче
в сълзите ме се раждат светове,
а думите са просто този начин
светът отвън за тях да разбере.

И всеки стих такъв е и писмо,
което търси някакъв адрес,
което търси някъде добро,
което нужно ни е тук и днес.

Дали намират тази светлина?
Забравят всички отговор да пратят...
Навярно е така, не ги виня,
докато нови сълзи-думи капят...

че болките не могат да почиват,
че искат си маршрута за навън.
Останат ли, полека ме убиват
с кошмарите на демоничен сън.

Това е омагьосан кръговрат -
В сълзите ми се раждат светове,
които пращам в истинския свят,
от който всъщност част... са те...

10.06.2023.
 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??