Недей да се тревожиш, забрави́
за болките, неволите, злината.
Защото с Него идват светли дни,
повярвай във доброто, в топлината.
Която с Господ пламва в тази нощ –
изкупени са греховете земни.
Дори без грош, очаква те разкош –
изстрадани са мъки в дните тленни.
Почувствай мир във твоята душа,
с блаженството на Божието дело.
Възкръсна Той, и в нашите тела,
в сърцата ни роди се вяра, смело!
© Данаил Таков Всички права запазени