Apr 28, 2019, 2:05 AM

В сърцата ни роди се вяра 

  Poetry
275 3 5

Недей да се тревожиш, забрави́

за болките, неволите, злината.

Защото с Него идват светли дни,

повярвай във доброто, в топлината.

 

Която с Господ пламва в тази нощ –

изкупени са греховете земни.

Дори без грош, очаква те разкош –

изстрадани са мъки в дните тленни.

 

Почувствай мир във твоята душа,

с блаженството на Божието дело.

Възкръсна Той, и в нашите тела,

в сърцата ни роди се вяра, смело!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??