7.09.2023 г., 10:31 ч.

В сърцето се раждат вселените 

  Поезия » Философска, Друга
400 2 6



Не се изучава това, за което
няма думи в очите ни гладни,
което разбира само сърцето
в абстракции реално холограмни,
в миражи по-истински от реала,
в които таят се пасажи
от страсти и всяко начало
е само, единствено наше!

Откажи се да ми доказваш със формули,
че любовта е психичен синдром,
че няма сълзи в тези облаци,
в които намерили дом
са моите - моля те, спри!
Не ме учи как да слушам звездите
и щом, че не чуваш ги ти,
те мълчат - задръж си лъжите!

Щом не виждаш как звуци рисуват
и как в камък спи вечността,
как мъртвите живота сънуват
и самите сме сън във съня,
то какво да те слушам, теб, питам,
и защо са ми речи-отнемащи
тез крила, със които завивам
световете със мене отлитащи?
***
И отново съм в другото, там,
там където, където, където,
няма граници, няма ги, знам,
и създавам вселени... в сърцето...

06.09.2023.
___
Вдъхновено от стихотворението "Кралицата на есенната поезия" на Николай Василев (Niki_art).
Благодаря от сърце на Ничката за вдъхновението!
_____
https://otkrovenia.com/bg/stihove/kralicata-na-esennata-poeziya
_______

© Георги Каменов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато вдъхновението замълчи, умът бързо се изморява »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси, Иване.
  • Поздравления за стиха, Георги! Успех в конкурса!
  • Мерси, Катя.
  • Красива творба! Поздравления и успех!
  • Ничка, радвам се, че успях да те изненадам.
    Иначе самото предизвикателство е причината, всъщност от както излезе си преглеждам любимите творби, които не са хич много, и си избирам тези, по които ми се пише.
    Даже току що завърших още нещо от тази серия, но вече всичко ще е извън предизвикателството, че си изчерпах лимита 😊
  • Гош успя да ме изненадаш, този стих даже съм го забравил!
    Върна ме толкова време назад, когато лудостта ми беше толкова голяма, не че сега не е!
    Успех ти желая!
Предложения
: ??:??