29.03.2020 г., 17:52 ч.

В тези дни... 

  Поезия » Друга
747 3 6

Ето, спестени са дребните грижи:
тия за времето и за колата.
И за съседа... колко е мижав...
или... дали му тегнат рогата.

 

Как не разтребва детето вкъщи...
Колко обувки има Петрова...
Даже "любимата, скъпата" тъща
вече не ни е тема основна.

 

Как сме излъгани... Колко сме прави...
И гениални... И непризнати...
Защо Георгиев мръсно ни прави...
Кой във чужбина шефът ще прати...

 

Даже и други битови драми
вече отиват в "девета глуха".
Жена ми харчи... Моят ме мами...
Нашата връзка е... страшно куха.

 

Остана само едничко нещо:
Да оцелеем! И да сме здрави!
Да се помолим Богу горещо
и че сме смъртни... да не забравим!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??