18.06.2021 г., 9:51 ч.

В този миг 

  Поезия
333 6 15

Само миг и ще съмне.
Тъмното ще се плъзне
по гръбнак от минути.
Слънцето ще припали
огнени минзухари,
после в злато ще лумне.

Само миг и ще има
бегъл спомен от зима
посред зноя на дните.
А треви избуели
ще разстелят дантели
за мегдан на щурците.

Само миг. И тогава
намери ме такава
по-прозрачна  от вятър.
Със звезди по косите,
две морета в очите
и усмивка - трендафил.

И когато,

когато
цялата съм от лято,
ръж щом цъфне в полето,
целуни ме, че после
идва есен и още
ще пустее небето.

Само миг ще ме има -
млада, силна.

Вземи ме!
Как на птица приличам!
И прелитам, не чакам
нито зима, ни мрака...

 

В този миг ме обичай!

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??