3.10.2006 г., 11:56 ч.

В три часа среднощ 

  Поезия
960 0 5
Часовникът показва Три...
отдавна всички са заспали
Кварталните пияници дори
в своя дом са се прибрали.

Защо ли само ти не спиш?
Защо лежиш така в мрака?
Защо в очите са сълзи?
Навярно някого ти чакаш...

Но кой е този твой герой,
който всичко заслужава?
Дори в среднощния покой
да го чакаш до зората.

Поглеждаш тъжно през сълзи.
Завивките отхвърляш с досада.
Часовника показва Три..
Ужасно някой закъснява...

Опитай се сега да спиш -
тъгата нощна уморява.
Утре, знам, ще му простиш
от Любов, която той не заслужава.

© Десислава Панчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??