В твоя свят на пурпурни небета,
зелени камъни и лилави скали,
и жълтеникаво-платинени морета,
от диамант издялани сълзи,
ме няма мен.
Защото аз съм тук - живея в този -
Безличен е, бетонено студен,
а стълбовете му са украсени с некролози...
В твоя свят листата на дърветата
са снежнобяли, вечни и изящни.
А тук ги препикават псетата
по улиците в градовете прашни...
В твоя свят е вятърът приятел
и пее той копринени балади.
В моя свят е пълно със предатели,
а истините ги горят на клади...
В твоя свят... а ти си в диспансера...
но само тялото ти обитава там!
Как бих искал света ти да намеря,
защото тук, във този, аз съм сам...
14.06.2014.
Георги Каменов
От поредицата ми стихове "Другата любов".
© Георги Каменов Всички права запазени
ПП
Под сериозни творби ми е принцип ухилени емотикони да не слагам, иначе тук щях 3 с усмивка да сложа.