17.06.2018 г., 21:52 ч.

В търсене на онази Ирина 

  Поезия » Любовна
368 4 7

Вървя като шемет през тази градина...
Градът се е скрил в тези жеги на сянка.
Оглеждам се за да намеря Ирина
и ме унася, ... унася на дрямка.

 

С носталгия помня прохладната Зима
И как да се стопля мечтаех си малко.
Пак търсех на топло онази Ирина...
Тогава я нямаше. Колко бе жалко!

 

Жаднеещ Любов край чешмата се спирам.
Ще ме наситят ли мокрите струни?
Едва ли. Мъдрец ми е казал- водата извира
от земните пазви. Любовта – помежду ни.

© Ангел Милев Всички права запазени

Една лека моя закачка от Пеещите фонтани в Пловдив с великолепната книга "Къде е Ирина" на Силвия Илиева.

И към всички Откровенци!

 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??