11.12.2012 г., 20:28 ч.

В ъгъла 

  Поезия
745 0 4

 

 

Когато в теб задухат ветрове
и слънцето се скрие зад звездите,
когато мрачно-ледено перде
размаха пелерина пред очите,
когато нов и слънчев светъл ден
изгрява, а за теб е бледа сянка,
додето залез, кървавочервен,
очите ти поглъща като дрямка,
когато всичко в твоя хоризонт
изчезва бавно в гъстия сумрак
и знаеш, че житейският ти брод
от тук на тъй едва ще влачи крак...

 

Недей се кахъри излишно. Не!

 

Искрите вече са изгасващ въглен.
На синьото небе махни за сбогом
и сгънал колене във своя ъгъл,
повтаряй тихо: мога, мога, мога...

 

 

 

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !
  • Това ще си го скатая някъде за онези дни и ще си го препрочитам.
    Много ми хареса!
  • В детсвото ми учителат ми по рисуване казваше така - " Ткава дума не мога - няма. Има само - Не! Мога!" Добър учител беше , а аз запомних тези думи.
    Хубав стих!
  • Поздравления-силно ме развълнува!!!
Предложения
: ??:??