17.03.2024 г., 17:33 ч.

В замръзналото кралство 

  Поезия » За деца
255 2 7

       

В замръзналото кралство

 

В замръзналото кралство

сред вечните ели

живеех си щастливо

при горските сърни.

 

Баща ми бе вълшебник

и много бе добър.

За мене по учебник

той свят бе сътворил.

 

Снежинките красиви

се гонеха пред мен,

прекрасни, мълчаливи

във всеки зимен ден.

 

Обичах красотата

и стихналия лес,

до мене в самотата

бе старият ми пес.

 

Понеже бях прекрасна –

със синички очи,

във нощ една вълшебна

змей лош ме похити.

 

Отнесе ме далече

в дълбока пещера

и времето изтече –

години след това.

 

Но аз съм наследила

от бащиния ум

и трябва да ви кажа,

оправям се без шум.

 

За змея се погрижих,

така го претворих

и лошото във него

с магия заличих.

 

Той днеска е послушен

и грижи се за мен.

В замръзналото кралство

ме води всеки ден.

 

С баща ми си говорят

за нашите деца,

понякога и спорят

но знам, не е беда…

 

В замръзналото кралство

всред стихналия лес,

отново се разхождам

със стария си пес.

      Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Замръзналото кралство »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • zelenaradost (Милена Френкева), много благодаря!
  • Красиво и поучително! Давам ти глас!
  • Човек (Анна Станоева), много благодаря!
  • Изключително интересно като послание. Лирическата заличава лошото у змея, но контрола продължава да е в него, водейки я в бащиния дом. Прилича на приказка от типа Маша и мечока или Красавицата и звяра. Беше ми интересно да прочета, имаш усет да пишеш приказки. Успех в надпреварата!
  • Yuri (Yuri Yovev) и ЛюсиАтанасова (Люси Атанасова), много благодаря!
  • Браво!
  • Чудесно е, Мария! 👍 Успех! 😊
Предложения
: ??:??