3.07.2022 г., 8:59 ч.

В зениците на залеза 

  Поезия » Любовна
470 3 7

Внезапно, лунно,

някак неочаквано,

се случих в твоите ръце.

Бе тъмна нощ,

бездумна и потайна,

но моето сърце остана там, при теб.     

Загубихме ли се в една минута щастие                  

в зениците на будните звезди?   

Или забравили за делници, страха си,

смутихме залеза с мечти?   

Повярвай ми!

Не бях готова да остана

и да утихна в твоите очи.   

Но ..., някак неочаквано,

красиво, пламенно,

посрещнах най-прекрасното си утро.

© Дочка Г Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??