10.09.2018 г., 22:11 ч.

Ваканция 

  Поезия » За деца
995 5 10

 

 

Лято е и Тошко смело,

до тъмно цапа във реката.

Как добре му е на село

сред природата позната.

 

Гони Тошко пеперуди,

бос по калдъръма тича,

вечер връща се при баба,

на прасенце заприличал.

 

А пък чудната му баба

вкусен бобец е сварила,

хрупкав, топъл й е хляба,

мляко  даже издоила.

 

Тошко лакомо преглъща,

че трохичка не остана,

що във неговата къща

тъй не ще да сготви мама?

 

Авт. Весо: 10.09.2018г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба готви най-добре »

3 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??