Sep 10, 2018, 10:11 PM

Ваканция 

  Poetry » For kids
999 5 10

 

 

Лято е и Тошко смело,

до тъмно цапа във реката.

Как добре му е на село

сред природата позната.

 

Гони Тошко пеперуди,

бос по калдъръма тича,

вечер връща се при баба,

на прасенце заприличал.

 

А пък чудната му баба

вкусен бобец е сварила,

хрупкав, топъл й е хляба,

мляко  даже издоила.

 

Тошко лакомо преглъща,

че трохичка не остана,

що във неговата къща

тъй не ще да сготви мама?

 

Авт. Весо: 10.09.2018г.

© Веселин Христов All rights reserved.

The work is a contestant:

Баба готви най-добре »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??