15.02.2018 г., 19:53 ч.  

Валентинка за Марианка 

  Поезия » Любовна
998 5 2

На тоя ден какво ли става ?

Цял свят в любов се обяснява.

Даряват гербери  и карамфили,

дори и влюбените крокодили.

И в ден прекрасен като този,

естествено -  червени рози.

 

А аз реших – това е тъй банално,

ще честитя разбира се орално.

Не се подхилвайте многозначително,

не ще е нещо осъдително.

За моята любима половинка,

ще сътворя словесна валентинка.

 

Защо обичам Марианка?

 

Защото ми e суперски добричка.

Защото е загрижена за всичко:

 

за мен, Пламенка и за гащите на Гошо,

за туй, че ще се случи нещо лошо,

за здравето на баба Минка,

за хремата на нейна стринка,

за правила, закони,  счетоводство,

за чистота и рентабилно производство.

 

Умница е затуй обичам - тоже,

защото, като Фидел Кастро може,

реч да държи безбройни часове,

за  политическите бесове.

 

Обичам я защото е  душичка,

и много, ама много е добричка.

Готова да се жертва  в болка чужда,

дори в момента и да няма нужда.

 

И сладка е като мануков мед,

или като сметанов сладолед.

Годините се трупат, трупат, трупат,

а аз все тъй желая да я схрупам.

 

Обичам я по хиляди причини,

да ги опиша нужни са години.

Това е мойта валентинка,

дано остави в паметта и

драскотинка.

 

Автор: ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Сменете името и поднесете на жена си тая валентинка. Няма да сбъркате.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • а аз все тъй желая да я схрупам ... Eх че сладурско поздравление! Аз пък вместо цветя, тази година получих африканска чашка за кафе, кой каквото обича, нали така, важното е да има нежност и любов
  • Чудничко!
Предложения
: ??:??