30.09.2008 г., 11:13 ч.

Варна-град мечта 

  Поезия
438 0 2
Среднощен влак към теб препуска,
летовници, емоцийте не спят,
отново морската вихрушка
бунтува вашите тела.

В очакване е Варненската гара,
градът е щедър домакин,
пред нас е, щом се зазорява,
постлал червения килим.

С блясъкът на морска перла,
улиците светят с много чар,
а балконите модерни
пазят гледките на този дар.

Тълпи с оттенък шоколадов
извайват пясъчните дюни,
а всеки фреш от авокадо
гаси в тях пламъка на юни.

Безгрижна, шеметна, вълната
целуна кея с много страст
и тази авантюра смята,
да се повтаря час след час.

С финес потапя се в морето,
далеч, до някой кораб бял,
една мечта в очите на детето,
Варна, без теб не бих живял.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дани, направо готов текст за Пайнер си написал! Вярно е, не винаги се справяме, но съм чела много твои стихове, които са къде по-успешни!
    Не го харесах, честно ти казвам!
  • И аз, и аз!!!
    Варненски поздрав за чудесния стих!
Предложения
: ??:??