11.12.2007 г., 8:16 ч.

Варварите идват 

  Поезия » Философска
856 0 14

Викът заглъхна: "Варварите идват!"

и хората застанаха в шпалир,

изглеждаха като стоглава хидра,

размазана от фин зефир

и с вятъра препускаха конете,

закриха хоризонта сив,

поети рецитираха сонети

в чест на главатаря див,

облечен от главата до петите

в самур и зверски кожи,

а в каталога на цените

фиксираше лъка и ножа.

Препускаха по улицата непавирана,

летяха в облаци от прах,

летяха по трасето немаркирано

в илюзията на вселенски крах,

а цивилизованите се прикриваха

зад ръкотворния сакрален кръст,

докато варварите се присмиваха

с другарски поздрав среден пръст.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??