30.05.2021 г., 2:16 ч.

Василий Кандински 

  Поезия » Друга
326 1 3

                                  

                 


Шш-т – махнете ми се от главата, моля!
Досадата е прекалено много.
Обслужвайки самотната си роля

художникът е сам във диалога.

 

И не е нужна никаква реклама.
Картината ще мине и без нея.
От толкова крещящи мелодрами
умирайки светът ще полудее.

 

Картината за себе си говори,
когато заредена е с магия.
Видях, видях в смъртта на метеора
абстракция, която вие...

 

Абстракцията явно е пияна.
В съня на влюбените нощем скита.
Но моля не пречете – дами канят
и тази нощ танцува Афродита.

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че наминавате. Благодаря!
  • Не всеки гледа картините с очите на художника, нарисувал ги. Но всеки може да интерпретира през своята си призма, особено в абстрактното изкуство.
  • Да, така е! Всяко творение само говори за себе си! Поздрав!
Предложения
: ??:??