24.11.2009 г., 12:12 ч.

Вавилон 

  Поезия » Друга
525 0 1

Сред морето от пустинята

на преплетени във страшен

мрак съдби.

Сред купчина нечистотия

от фалшиви ценности

и дрипави послания

за моден грим.

Сред шума на богохулни

викове и долни страсти,

сред мъглата от лъжи

и танца луд на лицемерен мим.

Сред недостига на

красота и постоянен глад

за святост.

Дочух Небесно ясен и

прецизен химн.

 

„Чут е вече

на светиите отчаяният стон.

Не се залъгвай,

защото падна.

Да, падна

Кулата със име - Вавилон.”

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
    "Сред морето от пустинята
    на преплетени във страшен
    мрак съдби"
    Много ми хареса стиха ти!
Предложения
: ??:??