13.06.2012 г., 10:09 ч.

Вчера бягам си в "Кайлъка..." 

  Поезия » Хумористична
633 0 5

Друга гледна точка  към същата история можете да прочетете на :

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=281440

 

 

Вчера  бягам си в „Кайлъка”,

а насреща... ня′къв чичка

бяга вяло, някак с мъка,

с лъсната от пот брадичка.

А във погледа танцуват

дяволчета чака-рака.

Уж на хрисим се преструва,

ала мъчи го мерака...

 

Ще ме изяде направо

с анцуга ми снежнобял.

Прецених го криво-ляво:

гледам - целият е в кал...

но очите... ах, очите -

мазни като кадифе.

Що ми трябваше да питам:

„Тука има ли кафе?”

 

Като светна оня чичка –

лично щял да ми покаже...

И той имал дъщеричка...

Щял да ме почерпи даже...

- Сори, чичка - аз насреща,

дръпнах му се доста грубо -

с гаджето си имам среща,

с тебе времето си губя...

 

И побягнах към кафето,

вече бях позакъсняла.

Виждам гаджето си, ето...

но изтръпвам премаляла.

Моичкият се захилил

с някаква червенокоса.

Боже мили, дай ми сили...

Искам да го цапардосам...

 

Сетих се за оня чичка.

Хукнах вън – да го догоня.

Щом настигнах го, самичка

му намигнах. А нагона

го затресе с триста волта.

Към кафето ме поведе

тържествуваща, доволна...

Дръж се чиче, дръж се, деде...

 

Мойто гадже (със оная )

ме видя и се извърна...

Аз пък цялата сияя,

тъпкано ще му го върна...

Чичката във миг помръкна.

Сякаш блъсна го цунами.

Тръгна вън да се измъква:

„Ей... това е дъщеря ми.”

 

Мойто гадже с дъщеря му...

Почна да ми става лошо...

Тя пищи като одрана...

„Оле, татко... бягай, Гошо!”

Четиримата стоиме

 тъпо като истукани...

Чичката пелтечи „Миме...”

После сипе сто закани...

 

Барманчето се захили:

- Чуйте моята заръка,

който няма ум и сили,

да не тича във „Кайлъка”.

 

Кайлъка е природен парк, любимо място за разходка на плевенчани.

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хихи, готино финалче!
    Мерси за усмивката, Нинка*!
  • Отново ме усмихна! Страхотен поврат!
  • Първо при Николай,после тук.Абе какво апелира той с край на рецитала.Ами аз какво ще правя от тук нататък? Я захапи някой друг.Толкова ми беше хубаво с вас.Прочети коментара на профила на Николай.Успех!
  • Много весело написано, в темпа на кроса!
  • въх
Предложения
: ??:??