29.05.2006 г., 17:33 ч.

Вдовицата отсреща 

  Поезия
959 0 14
Ден след ден самотата разплита я -
с тънки нишки увива гнездо
за сърцето, яйце кукувиче,
посивяло без обич само.

Ден след ден, безсезонна и пуста,
топли черни яйца от съмнения
и очаква в черупките кухи
да излюпи щастливи прозрения.

А очите й, мътни и грапави,
чакат светла сълза да избие,
да пречисти от болка душата й
и в съня й ронлив да се скрие.

© Нели Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??