9.11.2017 г., 23:12 ч.

Вече ми е студено 

  Поезия » Свободен стих
637 1 2

Някъде лятото закачих на Вехтата си закачалка 

Щастието и Любовта.

Не помня реда кое първо, кое второ.

До тях висят отдавна 

Радостта, Вярата, Надеждата.

Сега съм облечен само с Усмивка.

Не мога да я оставя заради Децата 

Всичките.

Става все по студено.

Моля се да имам Желание и Сили,

без ред да Изтупам 

потъналите в прах 

Неща от Вехтата ми закачалка,

да ги обличам бавно с 

Нежност, Търпеливост и Усърдие.

Може някой да са ми отеснили,

сигурно всички са избелели и овехтели!

Но вече ми е студено.

© Асен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??