15.09.2011 г., 9:55 ч.

Вечер № 2 

  Поезия » Пейзажна
353 0 2

ВЕЧЕР № 2
Заслизаха по старата пътека,
стада , жетвари и коли...
И багрите на залеза, полека,
смениха първите звезди!


Изчезнаха от погледа нивята.
Зави се селото с тъма.
И сърп над селото изви луната...
Изви се песен на жена...


Умората се спусна над селото.
Притвориха за сън очи...
Сдобриха се и злото, и доброто,
до утрото, до първите лъчи!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази носталгия по миналото ме кара,да се връщам понякога сълзливо, към него!Това е жалба по младост, както е казал поета!
  • До първи петли и животът се смълчава...
Предложения
: ??:??