23.01.2022 г., 20:51 ч.

Вечер... 3 

  Поезия » Друга
770 0 0

Вечер... 3

 

Гневен вятър от засада

спрял замислено на хълма,

свил крила, а  мрака пада

и навечерието пълни...

 

А тъй и отминава Времето

и там във тайнствените мрежи

са ни оплетени проблемите

на всички вихрени стремежи...

 

Но вечерта дошла е вече –

тържествена и меланхолна

и тя сама до утре вечер

ще си задава тон в Живота...

 

... А точно в полунощ, когато

нощта на Храм ще се превърне

и Бог отвори ѝ вратата –

със благослов ще вляза първи...

 

А тя е Храм на сетивата,

на фантазии, религии

и на лудостта в телата –

във плен  от любовта завинаги!...

 

... Но има си и своя логика:                   7

върви с небесните кервани,

като космическа екзотика

в прекрасно утро да остане...

 

... Не ни е дадено да знаем

за тайните на Естеството,

но утре вечер се надявам

на Нова вечер с тържеството!...

 

23.01.2022.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??