19.06.2014 г., 10:36 ч.

Вечер 

  Поезия
885 0 1

Отпуска вечерта смирени длани

и близва ме седефно синя хлад,

обвива ме спокойствие невнятно

с най-светлия, най-синия си цвят.


Забравям всички глупави ламтежи

и всички страхове, мътилка, кал.

Над мен луната нежнолунна свети

и прави моя стих сребристо бял.


Свещта разтапя в мрака черен,

лилави паяжини мрак,

а вятър - тих приятел верен -

довява светло хубав блян.


Размива се тъгата ми ненужна.

Защо ми е тъга сега?

В тази вечер звезднолунна

нима възможна е тъга?

© Йордан Фучеджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??