13.06.2013 г., 7:46 ч.

Вечер край морето... 

  Поезия » Пейзажна
704 0 8

 

Вечер край морето...

 

Най-синьо е морето вечер

полюшвано от палав бриз-

със самочувствие за Вечност

във Божията летопис...

 

Най-синьо е морето вечер,

когато гларусни крила

със шепот носят отдалече

над него синкава мъгла...

 

Най-синьо е морето вечер

и по трептящата му гръд

пренасяш своята човешка,

неясно замечтана скръб,

 

защото си разбрал, че  вечер

когато сенките растат

е времето разделно вече

дошло за тръгване и път...

 

... И там, където се докосва

небето в сините вълни,

не свършва твоят път, а почва,

но кой да каже: “ Остани!”

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??