25.01.2012 г., 11:23 ч.

Вечер в Девин 

  Поезия » Пейзажна
523 0 5

В здрача над градчето слиза

бавно сънна тишина,

хълмовете идват близо

и стеснява се света...

 

Къщите, подобно птици

кацнали отдавна тук,

във красиви броеници

светват на нощта напук...

 

Куче лавне, после- друго

и отново тишина,

а в небето леко смугло

трепва първата звезда...

 

Там по уличките стръмни

сенки сплетени в захлас

крият се по ъгли тъмни

и огъват се от страст...

 

Въздуха тежи от нега

с аромат на липов цвят

и разтворени във него

сякаш мислите кръжат...

 

Вятърът едва повява

със приятен летен хлад,

мрака бавно се сгъстява

над притихналия град...

 

Всяка светлинка изглежда

като свой отделен свят-

в него хората с надежда

уморени да заспят...

 

...И позната, и различна

в приказната планина

мами музика мистична

в лунната дрезгавина,

 

а пък горе спрял на хълма

гледа към града Орфей,

но илюзията пълна е

и Луна ли там изгрей...

 

д-р Коста Качев

Девин

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??