5.08.2017 г., 13:26 ч.  

Вечерна броилка 

  Поезия » За деца
914 1 11

ЕДНА луна е тази нощ изгряла,

ДВЕ облачета пък се в нея гушат.

ТРИ птичета пак пеят до отмала,

а ЧЕТ'РИ охлювчета тихо слушат.

 

ПЕТ весели светулки се прескачат

с ШЕСТ падащи листенца от дървото.

А СЕДЕМ мравчици пъплят в тревата

с ОСЕМ зрънца – храница за гнездото.

 

И ДЕВЕТ рака тракат мързеливо

с по ДЕСЕТ крака върху камен бряг.

А ХИЛЯДИ звезди блестят лениво –

тъй приказна нощта ще бъде пак!

© Миглена Миткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Математическа поезия" »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??