18.12.2023 г., 13:16 ч.  

Вечерна песен за неверници 

  Поезия » Философска, Гражданска
223 2 6

ВЕЧЕРНА ПЕСЕН ЗА НЕВЕРНИЦИ

Покрай бездомника и песента търкулна се една монета,
И уморена стихна есента върху разбитите павета.
Заметна листопадните поли, подви коляно, седна бавно.
Забързани към светлото коли, нетърпеливи и парадни,
браздяха мрак и клисава мъгла и в дрипи чезнеха далеко.
Извеза студ със сребърна игла кристалните ни силуети.
И сенките намираха си дом, диханията – топла стряха.
А просякът изпрати мълчешком онези, дето тук не спряха.
Печален, ничий, кротко се смали, подпрян на тънката тояжка.
Разбра ли някой – даже да боли, той своя благослов ни праща?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??