15.06.2021 г., 22:50 ч.

Вече́рно море 

  Поезия » Пейзажна
272 0 3

 

Вече́рно море...

 

Най – синьо е морето вечер

полюшвано от палав бриз

със самочувствие за Вечност

във Божията летопис...

 

Най – синьо е морето вечер,

когато гларусни крила

тревожно носят отдалече

над него синкава мъгла...

 

Най – синьо е морето вечер

и по трептящата му гръд

пренасяш своята човешка,

неясно замечтана скръб,

 

защото си разбрал, че вечер

когато сенките растат

е времето разделно вече

дошло за тръгване и път...

 

И там, където се докосва

небето в морските вълни,

не свършва твоят път, а почва,

но кой да каже: “ Останѝ!..”

 

Едно време в морето

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??