17.04.2013 г., 19:53 ч.

Вечерта 

  Поезия
886 0 7

Вечерта е красива.
Между голи тополи
тихо път си пробива
топло чувство на пролет.

Вечерта е пастелна.
Носи брошка от залез.
Вторник с привкус неделен
и със летни сандали.

Вечерта е широка.
Със небе се намята.
Уж си няма посока,
а с попътен е вятър.

Вечерта се разхвърля
и навън вади маси.
Разпилява смях гърлен
и квартала оглася.

Вечерта не ми стига,
а я дишам до края.
Виждам, че ми намига
такси, но нехая.

По-добре да походя
из този здрач хубав,
докато мина брода
и се изгубя…

16.04.2013

 

Фьон

© Мария Иванова Фьон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??