18.12.2012 г., 16:03 ч.

"Вечна" 

  Поезия
452 0 3

Не оставяш буйните следи,
а някъде далече все
скиташ
и не молиш за копнежите от
сетните беди,
сякаш в благите очи преливат
си реките.


Само в спомените нежни гаснеш
вечер
и пред прага на дома топят се
свещи,
на пътищата Божии ранимата
душа обричаш,
а буквите на камъка са тъй
зловещи.


И не носиш белег от
съня,
щом плаваш с кораба през
свещените вълни,
че отмиват даже младите
цветя,
но пак живеят във вечните си
дни.


© Аз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря най-искрено!Весели празници и на теб!
  • Хареса ми образността и нестандартната постройка! Весели празници, Васил! (за теб са един през друг )
Предложения
: ??:??