11.07.2008 г., 23:14 ч.

Вечно търсеща любов 

  Поезия
554 0 5
На Б.и М. във Варна

Вървя по жълтите павета,
търся те в жълтите листа,
а дирите ти са тепета,
събрали само тишина.

Омръзна ми да ги катеря
и пак да слизам със сълзи,
не мога вече да треперя,
от студ душата ми се сви.

Вървя, блуждаят светофари
и в жълти светлини облян,
пресякох много булеварди,
кръстосах ги като на длан.

Откривах те в лица на други,
докосвах те на пристан друг,
усещах те със чуства чужди,
изплаквам те без стон, без звук.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??