6.03.2011 г., 21:21 ч.

Величието да прощаваш 

  Поезия » Гражданска
638 1 1

Големите прощават непростимото.

Големите понасят благородно.

Големите не търсят съвместимото.

Големите обичат самородно.


Великите не се гнусят от грозното.

Великите с мечтите си извайват.

Великите, отхвърлящи помпозното,

с човечността и с простотата смайват.


Величие е да простиш на себе си.

Величие е да си смел, но хрисим.

Да вярваш, че на някого потребен си,

чрез някого да бъдеш независим.

 

Простете ми, приятели!

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??