15.04.2009 г., 20:51 ч.

Велик ден 

  Поезия » Друга
652 0 3

Празник е и пълна къща

с деца и внуци покрай мен,

захласнати във сладка глъчка

изпълват с чудо този ден.

Търчат и викат моите внуци:

- Бабо, дай ми яйчице,

борецът твоето ще счупи...

струи от детското лице.

На масата  панерки, пълни

със пъстри , шарени яйца,

козунаци сякаш че покълнали,

от тях трепти и огън от свещта.

Зелени клонки я допълват

трапезата със бялата покривка,

мъдри мисли стаята изпълват

и съществата ни със чувствена обвивка.

 

А късно вечерта от храма

до вкъщи с огъня свещен,

прикрит във шепа и трептящи длани,

мъдростта ще донесем във плен.

И покоят ще се плъзне като дим,

обвивайки дома, ще ни смири,

нов кълн на любовта ще посадим,

а силата възкръснала ще бди.

Празник е и нека всички

сърца със обич се скрепят,

чрез Божията свята притча

света и себе си да съхранят!

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много мило!!!
    Такова щастие, можем само ние, с внуците и децата около нас да разберем!
    Прегръдки Джуди!
  • Христос Воскресе, Джуди...!
    щастие и усмивки ти желая по Пътя...!
  • мило и драго ми беше да прочета, мила Джуди...
    прегръщам те, с много обич...светли празнични дни ти пожелавам.
Предложения
: ??:??