26.04.2008 г., 11:13 ч.

Великден 

  Поезия » Друга
859 0 14

                  Великден

Плетени подноси, шарени яйца,

сладки курабийки, козунаци -

знаят ли те, Господи, това,

което каза им, за твойте знаци?

 

Знаят ли, че трябва да живеят

по твоя, божия закон,

че всичко е любов - да се засмеят

и не в трапези да те търсят и в амвон!

 

Знаят ли къде да те намерят,

когато са изгубени в света,

знаят ли, че преди много време

християните са гонени. "О,  да!"

 

Всичко те ще кажат, че разбират,

че са чели много трудове,

но кажи им, Господи, че те умират,

че без души са само трупове!

 

Велик е този ден, кажи им,

но не за шарени яйца,

а за това, че ти прости им

и ВСИЧКИ хора ОПРАВДА!

 

                                                                                                                                  

 

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??