Великден
Неделя е.
Великден.
Слънцето грее божествено,
като пробуждане светло.
Надеждата трябва да живее,
прегърнала цъфналите клони.
Един камбанен звън зове ни
да пазим човешките закони.
Празник е
светъл, велик.
Камбаната тържествено оглася
този миг.
Нека има топлина,
нека има сила,
нека има радост
по цялата земя!
Приковала този ден сърцата,
смирени от божествения звън,
светът побрал е мига
на този ден велик навън.
© Мария Всички права запазени