25.04.2019 г., 12:53 ч.

Великден 

  Поезия » Гражданска
373 1 0

Великден

 

Бръснарница откриха в махалата,

ама специална – без пари.

Там подстригват ти крилата,

за да не можеш полети.

 

И ето: Щом е на аванта

опашка мигом се събра

нарамил всеки свойта чанта

натъпкана с, семейните крила.

 

Строили се във четири реда,

правят списък, млади, стари,

а списъка държи съседа

някой да не го превари.

 

Хвърчат пера и пух на поразия,

промъкнах се отзад  и подочух

събирали ги горе, за ония

със големия търбух.

 

И се сетих що им трябва

народ с подрязани крила?

Живеем като в кокошарник,

за да им снасяме яйца.

 

А те ще си ги боядисат

в червено твоите, моите в синьо

и ще бъде много яко.

После общо ще ни чукат...

Честит  Велик ти Ден, тъпако!

 

Авт. Весо: 24.04.2019г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??