10.03.2008 г., 9:07 ч.

Венче от маргаритки 

  Поезия » За деца
2490 0 13

Венче от маргаритки

в косите ти от свила,

поставяш го с усмивка,

по детски дъх стаила.

Възторжена сияеш,

по-горда от царица,

и бързаш да играеш

във росната тревица.

Полянка маргаритки

в косите ти от злато -

попивам тез усмивки

и в мен настъпва лято.

В душата запечатвам

миг слънчево вълшебство,

ще пазя туй богатство -

денят от твойто детство.

Във сплетените плитки

ще виждам миг отминал:

корона маргаритки

             в косите от коприна...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??