Вендета на Времето
(експромт)
Две Предишни момчета
пак не влезли във клас,
обявихме Вендета
днес на Времето в нас...
...За това, че стареем-
как да е, да върви...
Любовта ни?..И нея –
нищо, че ще кърви!...
Но това, че коварно
всеки миг ни следѝ
и потайно обратно
подличко ни броѝ:
се заклехме, че няма
вече да му простим,
та от днес и нататък –
просто ще го сменим!...
1996.
Либия
© Коста Качев Всички права запазени