16.04.2019 г., 8:29 ч.

Веселата книжка 

  Поезия » За деца
2690 7 22

Книжка шарена, красива,

дядо днес ми подари

и с усмивката си мила,

ми прошепна - прочети!

 

Там написано е ясно

със картинки и бои,

в кошера макар и тясно,

трудят се безброй пчели.

 

Пише също, за Лисанчо,

за Кума Лиса и Мецан,

на полянката отрано

готвят супа във казан.

 

С буквичката А започва

Агънцето бяло, бяло,

цопнало във кална локва

и в кошарата забляло.

 

А Щурчето с Баба Мравка

играят весело хорце,

играе с тях и баба Славка,

хванала ме за ръце.

 

Вече всички букви зная,

мога гладко да чета,

дядо с кучето играе

и ме носи на гърба.

© Миночка Митева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обичам книжки да чета »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??