Малки палави прасенца
си играят във пръста,
мърдат розови ушенца,
правят грух грух веселба.
А до тях пък мама Свинка
готви се да ходи в мола.
Татко Прасльо си подсвирка,
ще купуват мебели за гьола...
И заръчаха им двамата
да се пазят чисти, милите,
да играят само в сламата -
Вкупом обещаха всичките...
После бързо до едно
щам те тръгнаха към мола
извиха палаво хоро,
право... в центъра на гьола...
04.09.2014
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени