25.03.2014 г., 22:29 ч.

Вестоносец 

  Поезия
618 0 4

Разправят, че на път към мен е
тръгнал вестоносец благ,
а тук под почернели кестени
от чакане превтасва хляб 
и червей рибата дълбае,
свещ молитвата гори -
кога ще дойде най-накрая
крилата си ли той строши,
или уплашен от невярата ми
тръгва-връща се - нима не знае как
от хвърлени по него камъни
строих му път над грешна кал, 
а ако изгубил е крилата си,
краката мои ще му дам,
е, хайде, тръгвай от дома си -
пристигай тук какъвто си,
не се бави -
носи ми туй, което Бог ми обеща...

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно! Аплодисменти, Таня!
  • от чакане превтасва хляб
    и червей рибата дълбае,...
    Хареса ми!
  • Много приятно, съкровено-копнеещо и пълно с надежди!
  • Благодаря за оценката и подкрепата. Повече добри вести и на теб, мила ми!
Предложения
: ??:??