21.05.2010 г., 0:25 ч.

Вестоноска 

  Поезия » Друга
816 0 3

Здравей, Принцесо ненагледна!

Къде са твоите слуги... ;)

Навярно ази недовиждам!?

А...! Тук са! Пазят те! Нали

 

донасяш всяка божа нощ

словата ми и песента на птиците,

далече там във родния ми дом,

където с трепет чакат близките!?

 

Нали разказваш им за мен,

че съм добре и тръпна в очакване

на срещата, която аз рисувам всеки ден

с боите на сърцето си!? Усмивките

 

нали донасяш им и тях

и с нежност и любов обгръщаш!?

Носи, Принцесо. А пък аз

ще се опитам да заспя... в очакване...

 

... И още нещо... Приседни

до топлото легло на дъщеря ми,

главицата ù детска погали,

очите целуни ù... благо!

© Детелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей Дид!Прекрасна творба, както винаги!Явно вече мноооого ти е домъчняло за дома...огрооооомна носталгия лъха от стихотворението ти..Дано по-лесно минат оставащите дни. Целувки и гуш
  • Благодаря ти, Анета!
  • ...и нека тази принцеца бъде винаги там!
    Да пази и разказва!
    Децата заслужават само целувки!
    Целувки и от мен!

    Радвам се, че пишеш, Дет!
Предложения
: ??:??