Здравей, Принцесо ненагледна!
Къде са твоите слуги... ;)
Навярно ази недовиждам!?
А...! Тук са! Пазят те! Нали
донасяш всяка божа нощ
словата ми и песента на птиците,
далече там във родния ми дом,
където с трепет чакат близките!?
Нали разказваш им за мен,
че съм добре и тръпна в очакване
на срещата, която аз рисувам всеки ден
с боите на сърцето си!? Усмивките
нали донасяш им и тях
и с нежност и любов обгръщаш!?
Носи, Принцесо. А пък аз
ще се опитам да заспя... в очакване...
... И още нещо... Приседни
до топлото легло на дъщеря ми,
главицата ù детска погали,
очите целуни ù... благо!
© Детелина All rights reserved.