Виц по време на чума...
Китна пролет по Земята
шета и цъфтят цветята...
Пролетни се вият хали,
хората са се прибрали...
Като стадо ги завръща
вирус зъл и гони вкъщи...
Храмовете опустяват –
в тях и мъртви не опяват!...
Идват празници и ето –
се прощават греховете...
Гледат хората тревожно:
– че ще бъде невъзможно...
И във "чумавото" Време
лутат се обезверени:
„Ще се случи ли отново –
Възкресение Христо́во!...“
И събрали се тогава
да решат какво да правят:
по – елитните Земляни
и усърдни християни.
Дълго спорили, крещяли,
но накрая се разбрали –
ще изпратят на небето
делегация с ракета.
– Там да молят, ако могат
и за милостта на Бога...
(Някой споменал за Кръста,
но било повеля късна!...)
... Чудно!... Както си реши́ли –
вече на Небето би́ли
и посрещнал ги: добрият,
Бог Христос, дори... Самият!...
... Казали му те каквото –
искало тук обществото,
както е по „правилата“ –
да възкръсне от Земята...
Той изслушал ги с внимание,
казал: „Бих дошъл с желание,
но щом идвах на Земята –
Кръст издигахте в отплата.
А сега и карантина,
няма как да я отмина
и да дойдете е време:
вие този път при мене...“
06.04.2029.
По коронавирусно време
© Коста Качев Всички права запазени