8.02.2024 г., 12:13 ч.

Видение 

  Поезия » Друга
171 0 0

Видение
              „Нека нещичко имам…”
                    П. Пенев
 
Боже, Божичко, 
        не е ли грехота, 
че съм 
          влюбен 
         до полуда – 
във тази 
          малка,
           нежна, 
            красива, 
                дивна 
                    фея…?!
Кажете ми орисници 
            и вие небеса, 
не е ли 
              Тя – мираж, 
               мечта, 
                от плът… 
                    или заблуда?!
Или пък 
        тъжен 
            спомен 
                със който 
                    да живея?!
Не знам, 
        дали да вия, 
                да крещя, 
или…, 
        от болка 
                да 
                      се 
                     смея…?!
 
                                                  Стоян Койчев-Шани
 

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??