18.01.2008 г., 11:10 ч.

Видях я пролетта! 

  Поезия » Пейзажна
1273 0 31
                 (моля ви, не го оценявайте, само исках да ви стопля, и
                                                                              разведря):)
                                                              с много обич!
                                                              Жени
Да кажа,
че видях я пролетта,
как иде
с лястовиците от юга си,
та кой ще ми повярва за това,
лежи все още зимата
във преспите си.
Да кажа,
че усетих полъха и,
да гали с длан
измръзналата ми душа,
ще ми повярвате ли,
мили хора,
усетих я,
дори празнувах след това.
Ако не ми повярвате,
то се надявайте,
че много скоро
ще пристигне тя.
С букет кокичета в ръка
ще дойде
светлосиня с утринта.
Ще звъннат с радост
сивите тролеи
и пътник
със възторжен глас,
ще викне: - Вижте, мили хора!
Дошла е пролетта при нас!

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??