5.02.2019 г., 11:37 ч.

Вихрогон 

  Поезия
384 2 5

"Кой с целувка ме събуди

от небесния ми сън?“-

... Раят също се зачуди

на камбанения звън..

"Кой си пътнико прекрасен

с бял и лъскав Вихрогон?

Пеещ облак многогласен

от звездици милион?"

„Аз съм мъничка Душице

верен принц на Любовта.

Вихрогон е Колесница -

няма друга на света.

Вихрогон ти подарява

стара сребърна подкова -

да я пазиш призовава,

тя късмета съхранява!

Гривата му буйна чиста,

сълзите ще ти попива!

Уроките във мъниста

бистро-сини ще събира!

В мъка ще препуска лудо -

бурите да отстояваш!

С болестта ще прави чудо,

бързичко да оздравяваш!

Ти помни, Душице мила

че животът е борба,

иска воля, много сила -

Вихрогон ти е съдба!

И душата пак роди се

в ден съвсем обикновен,

но Божествен дух изви се:

О, Честит ти Ден Рожден!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??